Elérhetőségek

MEZŐFI CSABA e.v.

Cím: 6500 Baja,
Szegedi út 121.
Telefon:
+36 30/24-90-196
E-mail:
hidraulika@mezofi-hidraulika.hu
Kapcsolatok Facebook


Kommunális járművek Rexroth hidraulikával

A berendezés

A kommunális feladatokat ellátó járművek alkalmazása igen széles körű, ide tartozik például a szemétszállítás, a fűnyírás és az úttisztítás, beleértve a téli munkákat is.

A kommunális járművek különleges példájaként a többcélú, illetve a különböző munkafelszereléseket hordozó járműveket említhetjük meg.

Más oldalról különféle tehergépkocsik vázára építenek speciális rászerelhető felépítményeket, kommunális munkaeszközöket. A harmadik változat a mezőgazdasági traktorok alkalmassá tétele speciális munkaeszközök fogadására.

A feladat

Ezekkel a berendezésekkel szemben a robusztusság, az üzembiztosság, a gazdaságosság és a készenlét tekintetében igen szigorúak az elvárások.

Az üzembiztonság a gép egyszerű és logikus kezelhetőségével tovább növelhető.

A feladatok és igények rendkívül rugalmas hidraulikus rendszerkialakítást követelnek meg, ráadásul a követelményeknek csak a hidraulikus berendezés állandó továbbfejlesztésével lehet eleget tenni.

A Bosch Rexroth szállítási és vállalási terjedelme

A vevők igényeinek, valamint a munkaeszközök műszaki követelményeinek megfelelően a Bosch Rexroth többféle hidraulikus körfolyamaton alapuló megoldást kínál a munkaeszközök működtetésére.

Az egyszerű fogaskerék-szivattyú kapcsolódhat kétpontos kapcsolású útszelepekhez vagy különböző, fojtásos vezérlésű mobilblokkokhoz.

Az ilyen körfolyamba szükség szerint beépítésre kerülhet egy elektromos proporcionális áramlásszabályozó szelep a kiválasztott munkaeszköz sebességének beállítására (emelőkosár) vagy egy proporcionális nyomásszabályozó szelep a munkaeszköz tehertartására (hóeke, illetve fűkasza).

Terhelésszabályozott hidraulikus berendezés

Több munkaeszköz változó folyadék- és nyomásigényét – például téli kommunális járműnél a homlokeke, oldaleke, sószóró, billenőplató igénye – az említett körfolyamokkal, az azt kiszolgáló hagyományos, állandó folyadékszállítású szivattyúval/szivattyúkkal már nem lehet gazdaságosan kielégíteni.

A megoldást változtatható folyadékszállítású szivattyú alkalmazása jelentheti.

A Bosch Rexroth által kifejlesztett, nagy szériában gyártott KVA terhelésszabályzott (LS Load Sensing) axiáldugattyús szivattyú a mindenkor igényelt mennyiségű és nyomású munkafolyadékot szállítja a munkaeszközöket működtető hidraulikus munkahengerekhez, illetve motorokhoz. Ha nincs munkavégzési igény, a szivattyú tehermentesíthető.

A szivattyú olyan felfogással és hajtó tengelycsonkkal rendelkezik, amelyen keresztül közvetlenül ráépíthető a haszonjárművek mellékhajtásaira.

A bemutatott példák mutatják a Rexroth hidraulika sokféleségét, amellyel teljesíteni tudja a sokrétű műszaki és vevői igényeket a kommunális gépek működtetésénél.

forrás: forrás: Bosch Rexroth Kft. - The Drive & Control Company

http://www.boschrexroth.com

 

Kommunális járművek Rexroth hidraulikával + 1

Vissza az előző oldalra!
MEZŐFI CSABA e.v. - Magyar